Je kunt natuurlijk een potje schaak spelen met het schaakspel uit de spellendoos, maar het kan ook anders. Schaakspellen zijn er namelijk in allerlei uitvoeringen en vervaardigd uit verschillende materialen. Het ene schaakspel is nog mooier dan het andere. Het ene schaakspel kan bovendien ook duurder zijn dan het andere, maar er zijn een aantal noemenswaardige schaak sets waarbij je zult schrikken van de prijs.

Carolingi XIV Schaak Set

Zo is er bijvoorbeeld de Carolingi XIV Schaak Set waar in totaal slechts tien versies van zijn uitgebracht. Iedere versie is geïnspireerd op een beroemd historisch gevecht en ieder bord en speelstuk is handgemaakt. Alles bestaat bovendien uit goud en zilver. Ze zijn schitterend om te zien, maar of je er ook nog mee durft te spelen als je de prijs hebt gehoord dat betwijfelen we. De spellen kosten namelijk rond de $100.000.

Jewel Royale Schaak Set

Over dit schaakspel kunnen we kort en krachtig zijn; er is weinig van bekend. Het ziet er schitterend uit en is zeer verfijnd versierd met edelstenen en goud. Als het goed is kun je hem bestellen voor “slechts” $1.327.515. De schaakset zal dan na vier maanden worden thuisbezorgd. Waarschijnlijk wacht je toch nog even met bestellen nadat je deze prijs hebt gehoord.

Art of War Schaak Set

Massief goud en kostbare edelstenen, dat is waar dit schaakspel van is gemaakt. Het is een ode aan het beroemde boek van de Chinese generaal Sun Tzu, namelijk het boek ‘Art of War’. In de stukken zie je duidelijk de Aziatische cultuur terug. Het bord is al een keer onder de hamer gebracht, maar wat er uiteindelijk voor betaald is, is niet bekend gemaakt. Het op één na hoogste bod was in ieder geval $750.000.

Royal Diamond Schaak Set

Het ontwerpen en produceren van de Royal Diamond schaak set duurde bijna 4.500 uur. Als je het bord ziet begrijp je misschien wel waarom. De stukken zijn van 14-karaats goud en zijn belegd met in totaal 9.900 zwarte en witte diamanten. Het Royal Diamond spel is van het Belgische bedrijf Charles Hollander en ontworpen door de Franse juwelier en artiest Bernard Maquin. Het bord kost ongeveer een half miljoen dollar.

J. Grahl Schaak Set

Van de set van Jim Grahl bestaat er maar één. De set is gemaakt in 1972, elk stuk weegt bijna een halve kilo en zijn gemaakt van solide zilver en 14-karaats goud. Het speelbord is gemaakt van ebbenhout met zilver. Gelukkig kun je van dit zeer gedetailleerde spel een replica kopen voor “slechts” $450.000.

Aanbevolen artikelen