Schaken leert je tactisch denken

Professioneel schaken is geen mannensport zoals sommige misschien zullen denken. In 1927 won Vera Menchik het eerste vrouwelijke wereld kampioenschap en wist deze titel te behouden tot haar dood in 1944. Dat is 17 jaar lang, wat een topprestatie!

Kleding stijl bij professioneel schaken

Met een nette kleding keuze kom je goed voor de dag bij het schaken. Je kunt bijvoorbeeld heel ordentelijk maar toch trendy gekleed gaan. Let hierbij op details in je kleding keuze zoals een bijpassend telefoonhoesje. Door je smaakvolle keuze in de details kan je juist opvallen. Zoals trendy hoesjes van holdit bijvoorbeeld. Ga je voor een wat neutrale kleur of houd je van een kleurrijk tafereel. Holdit biedt een scala aan keuze van neutraal tot trendy kleuren.

Seethru hoesjes is momenteel de trend en in een ruime keuze aan trendy kleuren beschikbaar op de site van Holdit. Heel efficiënt heb je bij Holdit al heel snel inzichtelijk welk design het beste bij jouw outfit past.

Gebruik je bij het trainen en voorbereiden regelmatig een laptop of tablet? Geef deze dan ook meteen een leuk jasje. Holdit heeft namelijk diverse kwaliteit hoezen beschikbaar in felle kleuren maar ook pastel kleuren. Wat je smaak ook is, Holdit heeft een ruime keuze in het assortiment.

Ligt het professionele niveau voorlopig nog buiten jouw bereik, maar ben je wel heel enthousiast over het schaken verdiep je dan in het tactisch trainen van je speelstijl.

Een nuttige tip hierbij is de bekendste schaakopeningen uit je hoofd te kennen, zoals de Dame Gambiet daar een van is. Bij deze damespionopening worden de volgende zetten gespeeld in opening:

1. d2–d4 d7–d5

2. c2–c4

Schaken: een spannende denksport

De uitdaging in het schaken zit hem in het anticiperen op elkaars zetten. Het vergt veel tactisch nadenken waarbij je mogelijkheden verkent door het spel in je hoofd alvast vooruit te spelen. Je denkt als het waren zetten vooruit en hoe verder je vooruit kunt denken hoe beter! Hierdoor kan het spelverloop zomaar ineens omslaan doordat je je tegenstander hebt verrast met een tactische zet of opoffering.

Er zijn veel van dit soort tactische beslissingen die je kunt nemen dus je kunt er een hele studie aan wijden. Het professioneel schaken komt dan steeds dichter bij.

Aanbevolen artikelen