Maak een schaakbordtaart of een andere sporttaart

Wat is er leuker dan iemand verrassen met een themataart die aansluit bij zijn of haar hobby’s? Als je een fanatieke schaker kent die regelmatig een groot toernooi wint, is de keuze makkelijk. Een schaakbordtaart is namelijk verrukkelijk en makkelijk te maken. En ook voor andere enthousiaste sporters kan je een taart bakken – of bestellen! – die bij hun passie aansluit.

Een schaakbordtaart maken

Een schaakbordtaart is precies wat je denkt dat het is: een vierkante taart met de vorm van een schaakbord. Voor deze machtige, maar verrukkelijke cake maak je een vulling van afwisselende lagen chocoladetaart en banketbakkersroom. Een laag kersentaartvulling en/of gezouten karamel combineert uitstekend met deze lagen, en ook pecannoten zijn een lekkere toevoeging.

De echte uitdaging is het maken van het ‘schaakbord’. De zwarte en witte vlakken kan je maken met op maat gesneden witte en pure chocolade, die je met room op de taart plakt. Ook de schaakstukken kan je van chocolade maken – dat is een kwestie van ‘boetseren’ met een keukenmes. Als je een perfect resultaat wilt, zijn er zelfs mallen voor eetbare schaakstukken te koop!

Andere sporttaarten

Is jouw vriend of partner gek van een andere sport? Met een beetje creativiteit kan je een taart bakken die zijn tijdverdrijf besteedt. Denk aan een taart met een golfbaan van marsepein, een zwembad met golfjes, of een ovale rugbybal.

Natuurlijk is niet iedereen gezegend met de bakkerstalenten om een mooie sporttaart te maken. Dan is er gelukkig altijd de mogelijkheid van een gepersonaliseerde taart bestellen bij jeEigenTaart. Op hun website bestel je taarten in de vorm van voetbalshirts, basketbalcakejes, eetbare dartboards en taarten voor ijshockeyers. Je kunt hier zelfs complete partysets in voetbalthema bestellen – natuurlijk inclusief een voetbaltaart.

Aanbevolen artikelen